Frikadellefest 2022👉

Lohals Frikadellefest – Torsdag den 21. juli 2022, kl. 12 – 22.30

Så er musikprogrammet på plads til årets Frikadellefest – folkefesten på nordenden af Langeland:

  • Lars Love Louise og Den syngende Sagfører Søren Ramsing
  • Everybody’s Talking
  • Esben Just
  • Stig & Vennerne
  • Skovhus 

 ….. og alt dette er gratis. Vi holder stædigt fast i, at det skal være en oplevelse for alle – så derfor er entreen fri.

Det er 15. år vi planlægger Lohals Frikadellefest – og vi har gennem årene slået os fast, som arrangementet man ikke går glip af – med sin gode vilje. Alle kommer med den gode solide lyst til at hygge sig – med dem man kender – og dem man ikke kender. Hele dagen kan der købes frikadeller og fadøl m.v. – og musikken spiller hele dagen. Vi tror på at Coronaen har sluppet taget – og at musikken og samværet langt om længe kan tage over.  Vi fylder pladsen med livsglæde og samhørighed, som løfter sig mod den langelandske himmel, når musikken rammer pladsen. Vi er stolte over, igen at kunne sætte et fantastisk musikprogram sammen, som rammer pladsen i hjertekulen. Torsdag i uge 29 er der dømt folkefest på Lohals Havn.

I de smukkeste rammer på Lohals Havn, vil vi ranke ryggen, nyde dagen og det gode selskab – og lade fødderne slå takten under den blå himmel – til godt 10 timers gratis livemusik og fest på Havnen i Lohals. Arrangementet er stærkt funderet på en mindre hær af frivillige ildsjæle, der trækker i de mange tråde, der binder det hele sammen, laver scene, sætter telte op, sælger drikkevarer, rydder op – med meget mere. Derudover er der en fantastisk opbakning fra vores mange lokale sponsorer, der sammen med ølsalget gør det muligt, at der er gratis adgang til løjerne.

Som tidligere år begynder frikadellefesten kl. 12, hvor den lokale troubadur Søren Ramsing byder velkommen – og sætter gildet i gang, sammen med festlige og farverige Lars Love Louise.

Et af årets topnavne bliver Everybody’s TalkingStore Scene fra kl. 13.30 til 15.30. Rocklegenden, Popdrengen og Kongen af Ribe behøver efterhånden ingen nærmere introduktion. Når Billy Cross, Jimmy Bacoll og Lars Maasbøl optræder sammen, er der garanti for en usædvanlig musikalsk oplevelse. På scenen er der tre barstole, tre mikrofoner og et hav af guitarer. Blander man de dele med uovertruffet vokalarbejde, sublimt guitarspil og venskabeligt mundhuggeri – så har man EVERYBODY’S TALKING.

Et andet hovednavn er Esben JustLille Scene fra kl. 15.30 – 16.45. Der findes ikke mange pianister herhjemme der har taget så kærligt fat om New Orleans musikkens mange facetter, som Esben Just har gjort det i mere end 35 år. Dr. John, Professor Longhair, Fats Domino og Allen Toissant, er bare nogle af de pianister fra The Cresent City, som Esben har ladet sig inspirere af igennem årene, og samtidig gjort mange af deres klassiske sange til en fast bestanddel af den sætliste Esben optræder med, hvad enten det er med band eller, som her, solo. Der bliver brug for dansesko, syng-med-stemme og håndklap, når Just sætter gang i festen og giver den fuld rulle, med perler på snor, så som: ”Iko Iko”, ” Go To The Mardi Gras”, ”Hey Pockey A-way” og ”St. James Infirmery”. Der er intensitet og autencitet i luften når Just sætter sig bag klaver og mikrofon, for at fremmane stemning og liv. En kærlighedserklæring til den håndspillede musik, og til det beat der opstår når øjeblikket gribes og fortolkes med åbne sanser.

Det andet af årets topnavne bliver Stig & Vennerne på Store Scene fra kl. 17.00 – 19.00. 

Stig og Vennerne er en hyldest til Flemming ‘Bamse’ Jørgensen. Stig & Vennerne blev dannet i 2011 af Stig Rossen og de resterende medlemmer af Bamses Venner. Efter Flemming ‘Bamse’ Jørgensens uventede død, tilbød Stig at synge med på en enkelt af de koncerter, der allerede var planlagt før Bamses død. Efterfølgende medvirkede samme konstellation ved en stort anlagt mindekoncert for Flemming ‘Bamse’ Jørgensen. 

Hyldestkoncerten mindes Bamse og hans fantastiske karriere med en perlerække af de største syng-med hits, som: Venner kom og se, Hvorfor går Louise til bal, Alice, Kongens Have og I en lille båd der gynger.

Igen i år vil Skovhus slutte festen af, med musik der får solen til at rødme, førend den modstræbende går ned og farver himlen og havet omkring Lohals. Skovhus er på fra kl. 20.00 – 22.30. De fleste kender efterhånden Skovhus, der er lokalt forankret, og leverer forrygende og fortryllende musik, som det er svært at stå stille til.

Som tidligere år byder dagen også på det uofficielle VM i frikadeller. Her kan alle indlevere 4 frikadeller fra kl. 13 – 15, som så bliver prøvesmagt og bedømt af et dommerpanel, inden verdensmesteren bliver kåret kl. ca. 19.45 (1. præmien er en hel slagtet gris).

Derudover er der i løbet af dagen mange aktiviteter for børnene, som byens foreninger står for, ligesom der er mulighed for at vinde 1 af de 20 udloddede segway-ture. 

Ønskes yderligere oplysninger kan Søren Ramsing kontaktes på: 20 46 36 50.